PanelGuru

Veilig online bijverdienen.

panels | onderzoeken | sparen

Veelgestelde vragen:

Wat is PanelGuru?

PanelGuru is een overzichtelijke vergelijkingssite met informatie over verschillende betaalde panels, onderzoeksbureau's en spaarprogramma's. Wanneer je jezelf via PanelGuru aanmeldt bij een panel of spaarprogramma, kun je online geld verdienen met het invullen van vragenlijsten, testen van producten, en allerlei andere activiteiten. Omdat wij zelf slechte ervaringen hebben gehad met onbetrouwbare panels en onderzoeksbureau's, hebben wij een selectie gemaakt met websites die wel betrouwbaar zijn, en altijd je verdiende tegoed uitkeren.

Dus word ik hiermee miljonair, zoals veel websites beloven?

Nee. Je wordt geen miljonair, en het is ook geen vervanging voor een normale baan. Het is echter wel een makkelijke en leuke manier om wat geld bij te verdienen;
€600 per jaar is met meerdere panels bijvoorbeeld haalbaar. Je kunt daarmee bijvoorbeeld elk jaar een leuke nieuwe smartphone van kopen.
Natuurlijk hebben ook een aantal websites "cashback", dus naast bijverdienen kun je ook korting krijgen op online aankopen.

Kan ik echt veilig geld verdienen met deze panels en spaarprogramma's?

Ja. Al de websites in onze selectie zijn zorgvuldig geselecteerd, gecontroleerd en persoonlijk getest. PanelGuru is gemaakt met de gedachte alleen de beste, en meest betrouwbare panels te vermelden. Vragenlijsten worden in een beveiligde omgeving ingevuld. Alleen de bedrijven die daadwerkelijk een beloning uitkeren komen in onze selctie. Organisaties waar wij een slechte ervaring mee hebben gehad, verschijnen niet op onze website. Mocht je toch een slechte ervaring gehad hebben met een van de aanbieders in onze selectie, neem dan contact met ons op, en wij zullen de aanbieder opnieuw onderzoeken.
Wij zijn niet verbonden aan welk spaarprogramma dan ook, en werken zonder externe invloeden of sponsoren. PanelGuru is 100% zelfstandig.

Waar komt dat geld dan vandaan?

Stel je eens voor: Jij bent een grote producent van Chips en zoutjes. Je hebt net een nieuw, interessant product bedacht. Natuurlijk wil je wel eerst zeker weten of mensen het product gaan kopen, zodat je het niet voor niets gaat produceren in een fabriek. Via panels en onderzoeksbureaus kunnen bedrijven de consument direct om hun mening vragen over hun producten en diensten. Soms krijg je bijvoorbeeld deze nieuwe zak chips thuisgestuurd, om te beoordelen, en verbeterpunten te bedenken. Je helpt dus bedrijven hun diensten en producten zo goed mogelijk naar wens van de consument te maken.
Deze info is onmisbaar, en veel bedrijven zijn bereid geld neer te leggen voor dit marktonderzoek. Een flink deel daarvan gaat naar de invuller van de vragenlijsten. In principe handel je dus in informatie; en hoewel vrijwel alle vragenlijsten anoniem behandeld worden, is deze info toch veel waard om te bepalen wat de algemene bevolking wil. Uiteraard moet je dan wel alle vragenlijsten zo goed mogelijk naar waarheid invullen, anders loop je de kans dat ze jouw tegoed intrekken, en je blokkeren! Je krijgt er ten slotte wel behoorlijk wat geld voor, en je krijgt soms zelfs gratis producten thuis om te proberen en te beoordelen.

Bedrijven, producenten en adverteerders zoeken de mening van consumenten, en zijn bereid hiervoor te betalen aan onderzoeksbureau's voor marktonderzoek
Onderzoeksbureau's, panels en spaarprogramma's doen marktonderzoek voor deze bedrijven, of helpen reclame te verspreiden
Leden van de onderzoeksbureau's, panels en spaarprogramma's krijgen betaald vragen voor het marktonderzoek te beantwoorden, producten te proberen, of reclame te bekijken

Waarom bestaat deze site? Is er een addertje onder het gras?

PanelGuru is een vergelijkingssite. Het doel van deze site is een overzichtelijke lijst met online spaarprogramma's en panels; je kunt snel zien waar je het beste aan de slag kunt, en je hoeft je niet druk te maken over de veiligheid van de websites. Wij willen jou informeren over deze makkelijke, maar relatief onbekende manier een zakcentje bij te verdienen. Er is dus geen addertje onder het gras. Wij van PanelGuru hoeven niets aan je te verkopen, en je hoeft je niet te registreren bij onze website.
Onze website haalt inkomsten om de site te onderhouden uit onze reclamebanners, en uit affiliateprogramma's met sommige van de panels in onze selectie. Dit verandert niets aan jouw verdiensten; die zijn 100% voor jezelf.

Krijg ik spam via E-mail zodra ik me ergens registreer?

De websites in onze selectie zijn geselecteerd op veiligheid en betrouwbaarheid. Organisaties die spam of andere ongewenste zaken versturen horen niet thuis in onze selectie. Mocht je toch problemen ondervinden met een bepaalde aanbieder; Wij verzoeken je vriendelijk contact met ons op te nemen. Wij zullen de desbetreffende organisatie nogmaals onder de loep nemen, en zo nodig verwijderen uit onze selectie.

Wij raden je aan voor de zekerheid altijd een apart e-mailadres te gebruiken om je te registreren bij panels of spaarprogramma's. Zo minimaliseer je zelf het risico op problemen, en blijft je persoonlijke mail netjes gescheiden van je reclame en panelmails.

Hoe zit het met mijn privacy?

Alle organisaties in onze selectie hebben hun eigen privacy policy, en we raden je aan deze goed te lezen als je dat belangrijk vindt. Een aantal sites hebben je naam, adresgegevens en social media accounts nodig, maar zij beloven hier zorgvuldig mee om te gaan. In principe hoef je nooit meer gegevens te verstrekken, dan bijvoorbeeld bij het plaatsen van een bestelling op een webshop. Zoals eerder vermeld raden we je wel aan een apart E-mailadres aan te maken, zodat je niet je persoonlijke mail hoeft op te geven. Het kleine beetje informatie dat PanelGuru verzamelt zoals bezoekersstatistieken, bannerclicks of cookies zullen uiterst vertrouwelijk behandeld worden, en NOOIT worden doorverkocht aan derden. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade en gevolgen van het inschrijven bij een externe aanbieder, maar vertrouwen er op dat deze wereldwijde organisaties eerlijk te werk gaan.
Voor meer vragen en info kun je terecht op de officiele websites van de panels.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op.